Estetika osmeha

Dental smile ordinacije uvek teže savršenstvu, pa tako uz brigu o zdravlju vaših zuba težimo i savršenstvu vašeg osmeha. Usluge koje vam omogućavamo u okviru dentalne estetike i beauty smile ponude učiniće da vaš osmeh ponovo zablista.

  • Bezmetalne krunice
  • Keramičke i kompozitne fasete
  • Beljenje zuba
  • Produžavanje krunice zuba/gammy smile
  • Planiranje budućeg osmeha

Ugradnja bezmetalnih krunica –  krunice koje su vizuelno najpribližnije pravom zubu uz minimalno brušenje vasih zuba (1,2mm debljina krune). Veoma uspešno oponašaju sve vizuelne karakteristike pravog zuba i odlično su rešenje pri nadoknadi pojedinih zuba u zubnom nizu. Krunice su napravljene od materijala nalik na staklo, pa su veoma lake i prozirne ali im je otpornost kao kod pravog zuba.

Keramičke i kompozitne fasete – koje se ugrađuju pomoću minimalno invazivne metode (debljina 0,5-0,7mm). Na ovaj način možete izmeniti boju zuba, doterati oblik i veličinu zuba i postići savršeno uklopljen zubni niz.

Beljenje zuba – jedan od popularnijih tretmana koji omogućava da se uz primenu specijalnih gelova za ovu namenu postigne dugotrajni efekat savršene beline zuba, a da pri tom ne dođe do oštećenja samog zuba. Moguće je boju zuba izmeniti za 2 do 3 nijanse u skali boja.

Produžavanje krunice zuba/gammy smile je preprotetska priprema mekog tkiva u estetskoj zoni. Ukoliko imate problem sa crvenim, naglašenim ili oteklim desnima, ako vam je vrat zuba previše dug ili ukoliko se pripremate za neku intervenciju iz oblasti zubne protetike, rešenje su takozvane Gummy style intervencije nakon kojih će vaš osmeh ponovo zablistati. Planiranje budućeg osmeha je potpuno nov tretman koji podrazumeva da izradom privremenih krunica uz pomoć 3D modela unapred predvidimo budući izgled vašeg osmeha. Napominjemo da su i sugestije i želje pacijenta dobrodošle i da svaki pacijent zajedno sa lekarom i tehničarom učestvuje u dizajnu novog osmeha.