Preventivna stomatologija

Sticanje pravilnih navika i  redovno održavanje zuba u smislu prevencije je prvi, najvažniji korak i preduslov zdravlja zuba. Samo redovnim kontrolnim pregledima i pravilnim periodičnim održavanjem moguće je obezbediti zdrave zube koji će takvi i ostati tokom čitavog  života.

Značaj prevencije još je veći kada je reč o najmlađima koji već u prvim godinama života stiču dragocene navike koje će im obezbediti zdrave zube. Rutina odlaska kod zubara u najranijoj dobi pomaže im da kasnije, tokom života, svaki odlazak kod zubara ne bude trauma, već normalan proces i uobičajena aktivnost.

Prevencija obuhvata:

  • Redovne kontrole – obuka pacijenata o održavanju zuba, upotrebi konca, pranju zuba, upotrebi tečnosti za ispiranje
  • Zalivanje fisura zuba – sprečava nastanak karijesa, vrlo bitni tretmani nakon nicanja zuba koji omogućavaju da vaše dete ima zdrave zube kroz ceo zivot
  • Skidanje kamenca i čiscenje zuba

Uklanjanje zubnog kamenca nije samo estetski zahvat, već i veoma korisna procedura koja će vam omogućiti da se oslobodite uzročnika lošeg zadaha, obezbedite sebi preventivu od nastanka parodentopatije kao još jednog veoma čestog oboljenja modernog doba.

Preventivnim odlascima kod stomatologa postiže se:

  • Učenje, motivacija i postizanje higijene usne šupljine
  • Redovno uklanjanje tvrdih i mekih naslaga na zubima korišćenjem različitih tehnika i instrumenata
  • Poliranje i fluoridiranje zuba u cilju prevencije i postizanja boljih estetskih rezultata
  • Rano dijagnostikovanje i sprečavanje oboljenja zuba

Dopustite nam da preuzmemo brigu o vašim zubima, da vas naučimo kako svakodnevno možete raditi na unapređenju oralne higijene. Sprečite na vreme neka veoma komplikovana stanja i izbegnite da postanete deo negativne statistike kojoj svedočimo. Omogućite i najmlađima da veoma rano steknu dragocene životne navike.

Vidimo se na sledećoj kontroli!